ΜΑΜΑ & ΠΑΙΔΙ

Αχ αυτό το ντύσιμο…

By  | 

Αχ αυτό το ντύσιμο …

Για τα αγαπημένα ρούχα των παιδιών; Κανένα πρόβλημα! Ναι, αλλά, δεν μπορούν να φοράνε τα ίδια ρούχα κάθε ημέρα! Έτσι, η αγανάκτηση δεν αργεί να έρθει. Και να οι φωνές, και να οι καθυστερήσεις είτε επρόκειτο για το σχολείο τους είτε για τη βόλτα τους.

Καταρχάς προσπαθήστε ήρεμα, κάποια στιγμή να συζητήστε με τα παιδιά σας για ποιον λόγο αρνούνται πρισματικά να φορέσουν κάποιο ρούχο. Μερικές φορές δεν νιώθουν άνετα μέσα σε αυτό, τους είναι στενό ή δεν τους είναι ευχάριστη η υφή του υφάσματος ή έχουν απέχθεια στο χρώμα.

Μπορείτε να αφουγκραστείτε τα προβλήματά τους για το συγκεκριμένο θέμα και ίσως βρεθεί μια λύση. Προτείνετε στα παιδιά να κάνουν συνδυασμούς που τους αρέσουν και βοηθήστε τα με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην είναι ούτε για γέλια αλλά ούτε και για κλάματα τα συνολάκια που τελικά θα διαλέξουν

Ανακαλύψτε μαζί του τα αγαπημένα ρούχα και μη, και δώστε τους την ευκαιρία να επιχειρηματολογήσουν.

Κάντε τους ερωτήσεις, όπως: Γιατί σου αρέσει αυτό τόσο μα τόσο πολύ; Γιατί δεν σου αρέσει εκείνο;

Δώστε τα παιδιά σας να καταλάβουν πως το να χάνουν το χρόνο τους με το τι θα βάλουν και να υπάρχει γκρίνια δεν είναι κάτι που βοηθάει κανέναν. Χάνουν χρόνο και μερικές φορές είναι πολύτιμος (π.χ. σχολείο).

Εξηγείστε στα παιδιά σας πως σέβεστε το προσωπικό τους γούστο και τις επιλογές τους. Συμφωνείστε μαζί τους να διαλέγεται μαζί τα ρούχα που θα φορέσουν όλη την εβδομάδα στο σχολείο, από το Σαββατοκύριακο, έτσι ώστε να μη χάνουν χρόνο το πρωί.

Λένα Ταμουρίδου