ΜΑΜΑ & ΠΑΙΔΙ

Πώς θα επιλέξω Παιδικό Σταθμό για το παιδί μου;

By  | 

Ο καλύτερος παιδικός σταθμός για το παιδί μου! 

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής Παιδικού Σταθμού;  Έχω κάνει σωστά την έρευναΈχω επιλέξει  τελικά  τον κατάλληλο;

Κάθε γονιός για τη φροντίδα των παιδιών του, έχει τα δικά του κριτήρια τα δικά του στάνταρ. Κάθε παιδί είναι μοναδικό και έχει τα δικά του χαρίσματα  και  ιδιαιτερότητες . Το «άγχος αποχωρισμού» και ενοχοποίησης των γονέων μερικές φορές είναι αναπόφευκτο…

Το ιδανικό λοιπόν είναι να αναζητάτε αυτόν τον Παιδικό Σταθμό  που ταυτίζεστε με τα δικά σας θέλω, για το καλύτερο αποτέλεσμα!

Απόλυτα ή σε μεγάλο βαθμό  σε ότι αφορά τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τους χώρους , το δυναμικό και την εξειδίκευση του  προσωπικού. Οι απόψεις για κάθε Παιδικό Σταθμό είναι τις περισσότερες φορές είναι διφορούμενες. Ο κάθε ένας   έχει τα δικά του άποψη με βάση τα δικά του κριτήρια… για σας μπορεί να είναι ο ιδανικότερος και για άλλους  να έχεις ελλείψεις. Οι καταλληλότεροι για την απόφαση; Εσείς και μόνον εσείς!  Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας  και την δική σας κρίση. Είναι ότι καλύτερο!

Καταγράψτε πριν τα ραντεβού σας, τις ερωτήσεις που θέλετε να θέσετε στον υπεύθυνο διευθυντή του κάθε παιδικού σταθμού.

«Μια εικόνα χίλιες λέξεις» Μπαίνοντας μέσα στον παιδικό σταθμό αυτό και μόνο που θα πρώτο αντικρίσετε θα είναι πολύ βασικό για την απόφαση που θα πάρετε. Τα πρόσωπα στην υποδοχή ο/η διευθυντής/ντρια,  και μετά, οι χώροι, το ωράριο λειτουργίας, τα προγράμματα εκπαίδευσης, εξωτερικοί συνεργάτες, το κόστος. Επιπλέον, ενημερωθείτε για τα προγράμματα του Π.Σ. για τις εξορμήσεις  και εκδηλώσεις και πολύ σημαντικό είναι να δείτε  με ποιον τρόπο και από που θα ενημερώνετε για την πορεία και την εξέλιξη του παιδιού σας.

Ζητήστε την άδεια του παιδικού σταθμού που βεβαιώνει  κτηριακά την καταλληλότητα του.

Είναι δύσκολο να γνωρίζετε τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία των παιδικών σταθμών , τα μάτια σας όμως σε συνδυασμό  της  κριτική σκέψη , την  αξιολόγηση των  πληροφοριών  και με βάση όλα τα δυνατά  στοιχεία που μπορείτε να έχετε στη διάθεσή σας  θα σας βοηθήσουν στο να πάρετε την σωστή απόφαση!

Δεν είναι κακό φυσικά να ρωτάτε για το σύνολο των ανθρώπων  που απαρτίζουν την εκπαιδευτική ομάδα του Π.Σ. αλλά να είστε σίγουροι πως οι περισσότεροι/ες οι ιδιοκτήτες/τριες των μονάδων, φροντίζουν πάντα για το καλύτερο  δυνατό.

 

Είστε η/ο καλύτερη/ος κριτής!

Λένα Ταμουρίδου