ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Το αγαπημένο συρτάρι…το συρτάρι της συμφοράς!

By  | 

Το αγαπημένο μου συρτάρι !

Το συρτάρι της συμφοράς ! Ακούγεται αστείο αλλά κάνει δουλειά…Υιοθετήστε το είναι πολύ πρακτικό.

Έχω ένα έπιπλο  με συρτάρια μπαίνοντας στο σπίτι .Ένα από αυτά (το πρώτο) είναι το αγαπημένο όλων μας. Το συρτάρι της συμφοράς.

Όταν λοιπόν στην καθημερινότητά σας δεν έχετε  το χρόνο ή τη διάθεση να βάλετε τα πράγματα που κρατάτε στα χέρια  σας  μπαίνοντας στο σπίτι, και κατά τη διάρκεια της μέρας σας στη θέση τους, τα πετάτε στο συρτάρι της συμφοράς (μολύβια, στυλό, λαστιχάκια, τσιμπιδάκια,  κοσμήματα, μπαταριές, κάρτες διαφημιστικές, χαρτάκια με σημειώσεις κτλ).

Κάποια στιγμή που θα έχετε χρόνο σε συνδυασμό με διάθεση, παίρνετε ένα σκαμπό ή μία καρέκλα και ανοίγετε το πολύ βοηθητικό αυτό συρτάρι. Με ευλάβεια … Μη σας πιάνει πανικός! Έτσι, αρχίζετε την ταξινόμηση το ξεκαθάρισμα και την οργάνωση των αντικειμένων που υπάρχουν μέσα στο συρτάρι. Έχετε πάντα δίπλα σας ένα δοχείο, όπου θα βάζετε αυτά που θέλουν πέταγμα και αυτά που θέλουν ανακύκλωση. Τα υπόλοιπα στις θέσεις τους. Εκεί όπου ανήκει το κάθε ένα. Δεν θα σας πάρει πολύ ώρα, σας το εγγυώμαι αυτό.

Το πιο αστείο περιστατικό που μου έχει συμβεί και σχετίζεται με τον συγκεκριμένο χώρο αποθήκευσης είναι το εξής:

Όταν είμαι έξω, σε μια βόλτα για καφέ ή για ένα ποτό, ακόμα και την ώρα της εργασίας μου και μου τηλεφωνούν τα παιδιά μου! Με ρωτούν: Μαμά που είναι το “τάδε” πράγμα;  Και εγώ τους απαντώ συνήθως: Στο συρτάρι της συμφοράς. Τα βλέμματα των γύρω μου (φίλων ή συναδέλφων) είναι γεμάτα απορία. Φυσικά πάντα ακολουθεί η ερώτηση τι είπες τώρα; Τι είναι αυτό; Λογικό, δεν τους κατηγορώ, απεναντίας τους καταλαβαίνω, καθώς δεν είναι και ο πιο συνηθισμένος και φυσιολογικός χαρακτηρισμός για ένα συρτάρι. Έτσι δεν είναι;

Και ακολουθεί  γέλιο αλλά και  οδηγίες προς την άμεση δημιουργία  του συρταριού στα σπιτικά τους. Όταν ξαναβρεθούμε όλοι μου λένε πόσο εξυπηρετικό τους έχει φανεί το συρτάρι αυτό.

Δοκιμάστε το και εσείς!

Λένα Ταμουρίδου