ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μαγειρική με μαγικά φίλτρα και βότανα για τα παιδιά!

By  | 

Στις περισσότερες  οικογένειες  το ίδιο πάντα «πρόβλημα» τι θα μαγειρέψω σήμερα;

Δεν τρώνε το ένα, δεν τρώνε το άλλο… θέλουν κάτι συγκεκριμένο και  σε επανάληψη… όπως μακαρόνια, πατάτες, μπιφτεκάκια…

Τα περισσότερα παιδιά αρνούνται να καταναλώσουν λαχανικά και φρούτα. Όμως, γνωρίζουμε πόσο σπουδαία είναι η κατανάλωσή τους. Παίρνοντας ως παράδειγμα τις οδηγίες των παιδιάτρων που αφορούν τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, έρχεται το άγχος και ο πανικός, καθώς καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι να πείσουμε τα παιδιά μας να καταναλώσουν τις τροφές αυτές.

Τι θα κάνω; Πως να το αντιμετωπίσω; Γιατί; Δεν μαγειρεύω σωστά; Δεν τα μαγειρεύω νόστιμα;

Είναι κάποιες ερωτήσεις πολύ συχνές που θέτουν οι γονείς στον εαυτό τους.

Υπάρχει λύση:

     1.Διακοσμήστε τα πιάτα

Μην σερβίρετε… έτσι απλά ένα  πιάτο. Ένα κολπάκι είναι να σερβίρετε το γεύμα του παιδιού, με έναν τρόπο σαν να επρόκειτο για ένα πολυτελέστατο ρεστοράν. Με διακόσμηση όλο φαντασία. Έναν τρόπο δημιουργικό. Διακοσμήστε τα πιάτα των παιδιών με παραστάσεις, πρόσωπα κτλ.

     2. Μαγειρέψτε με τα παιδιά σας

Στην κουζίνα λοιπόν ολοταχώς! Μη φοβηθείτε το λέρωμα των παιδιών και της κουζίνα σας. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Πάρτε σκούφους και ποδιές και αρχίστε πρώτα από όλα με το βάπτισμα των υλικών. Βαπτίστε όλα τα λαχανικά με αστεία ονόματα που από εδώ και στο εξής, θα λέγονται «βότανα». Τα μπαχάρια, το λάδι και ότι άλλο θα χρησιμοποιήσετε και απαιτεί η συνταγή σας, θα είναι τα «μαγικά φίλτρα».

Είναι πολύ απλό και ταυτόχρονα τόσο μα τόσο διασκεδαστικό!

 

Λένα Ταμουρίδου

Δείτε επίσης: Το μενού της εβδομάδας με «ομαδικό παιχνίδι»!