ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Οργάνωση του μενού της εβδομάδας με 3 βήματα!

By  | 

Τί θα φάμε σήμερα; Τί θα φάμε αύριο;

Τρέλα… απόγνωση, μερικές φορές μάλιστα είναι σαν να έχουν τελειώσει προτάσεις και προϊόντα… Δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε και πώς να ευχαριστήσουμε τα μέλη της οικογένειάς μας, να οργανώσουμε τα ψώνια μας καθώς και τους χρόνους μας. Μπορούμε όμως να κάνουμε την επιλογή του μενού διασκεδαστική για όλα τα μέλη της οικογένειας με απλά βήματα. Ας βάλουμε, λοιπόν, τα πράγματα σε μία σειρά!

Βήμα 1ο

Βάζουμε στη διαδικασία όλη την οικογένεια  με έναν τρόπο διασκεδαστικό! Αρχικά εκτυπώστε σ΄ ένα χαρτί τον πίνακα με τη μεσογειακή διατροφή και βάλτε το σε μέρος που να το βλέπουν όλοι.

Βήμα 2ο

Μοιράζουμε κόλλες Α4 και καλούνται όλοι να γράψουν τα αγαπημένα τους γεύματα και τα αγαπημένα πιάτα τους. Έτσι, όλα τα μέλη κάνουν συζήτηση μεταξύ τους, θα απορρίπτουν, θα προτείνουν, θα συμφωνούν, θα διαφωνούν αλλά στο τέλος θα έχετε αυτό που ζητάτε… Τη λίστα με τα γεύματα της εβδομάδας και όχι μόνο. Ο αριθμός πολλαπλασιαζόμενος θα σας δώσει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Μία λίστα με αρκετά και νόστιμα, αγαπημένα πιάτα για όλους.

Βήμα 3ο

Συζητήστε μαζί τους (ανθρώπινος παράγοντας) πως ίσως κάποιες φορές δεν θα προλαβαίνετε να ακολουθείτε πιστά το μενού και θα γίνει αντικατάσταση ενός φαγητού με κάποιο άλλο.

Αποτελέσματα:

Έτσι μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία καταλαβαίνουν πόσο δύσκολη είναι  η περάτωση του ρόλου αυτού!Θα καταλάβουν πως όταν πρόκειται για την καθημερινότητα, το μαγείρεμα δεν είναι ψυχοθεραπεία αλλά αναγκαιότητα! Ναι κάποιες φορές είναι παιχνίδι και ψυχοθεραπεία αλλά όχι πάντα και όχι για όλους!

Βεβαίως αν τα μέλη της οικογένειάς σας μπορούν να αναλάβουν να μαγειρεύουν ορισμένες μέρες της εβδομάδας, αυτό είναι ό,τι καλύτερο. Μπορείτε να μοιράσετε αρμοδιότητες με την/τον συγκάτοικο σας, με τον/την σύντροφό σας, με τα παιδιά σας ή με άλλα μέλη της οικογένειας σας.

Τέλος τα βάσανα λοιπόν, μπείτε σε πρόγραμμα!

Λένα Ταμουρίδου