ΓΡΗΓΟΡΑ & ΝΟΣΤΙΜΑ

Πατάτες φούρνου, διαφορετικές από τις άλλες

By  | 

Δοκιμάστε πατάτες φούρνου διαφορετικές από τις άλλες!  

Αυτές οι πατάτες φούρνου είναι ένα πολύ γρήγορο και εύκολο φαγητό με λιγοστά υλικά. Ένα γεύμα για κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό. Απλό και ιδιαίτερο σαν πρόταση και που σίγουρα θα το λατρέψετε.

Υλικά:

  • 1,5 – 2 κιλά πατάτες
  • 1,5 – 2 φλιτζ. Ηλιέλαιο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο
  • Κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • Μουστάρδα σε σκόνη
  • Κουρκουμά σε σκόνη

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες μας.

Κόβουμε τις πατάτες αρχικά σε ροδέλες και μετά την κάθε ροδέλα σε μπαστούνια  (πιο φαρδιά από αυτές που τηγανίζουμε).

Παίρνουμε μια λεκάνη και τοποθετούμε τις πατάτες και περιχύνουμε το ηλιέλαιο (για δύο κιλά πατάτες περίπου 1  ½ με 2 φλιτζάνια). Κατόπιν βάζουμε τα μπαχαρικά σε γενναίες ποσότητες και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας (φορώντας τα γάντια μας) ώστε να πάνε τα υλικά σε όλες τις πατάτες.

Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί φούρνου ανάλογο με την ποσότητα που έχουμε και  τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 °C, για μισή ώρα περίπου (ανάλογα με το φούρνο σας). Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα είναι έτοιμες!

Μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με: κεφτεδάκια, με κροκέτες ψαριών, με κοτόπουλο ψητό, με κροκέτες κοτόπουλου, με ψητό κότσι και πολλά άλλα.

Αυτές οι πατάτες, έχουν τη «δυνατότητα» ακόμη και σκέτες, να αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο γεύμα, με μια σαλάτα από δίπλα.

Είναι ένα σπιτικό φαγητό που ο χρόνος του, μαζί με την προετοιμασία, δεν ξεπερνά τα 35΄με 40΄και το αποτέλεσμα και η νοστιμιά του  θα αφήσει έκπληκτους εσάς καθώς και τους καλεσμένους σας.

Καλή επιτυχία!

monciel cooking

 

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *