ΓΡΗΓΟΡΑ & ΝΟΣΤΙΜΑ

Μπουγιουρντί στο τηγάνι 

By  | 

Γρήγορη και εύκολη συνταγή για όλες τις ώρες – Μπουγιουρντί στο τηγάνι 

Ένα εύκολο πιάτο, μία εύκολη συνταγή , με υλικά που σχεδόν πάντα έχουμε στην κουζίνα μας ή μπορούμε να τα βρούμε ανά πάσα στιγμή και να την απολαύσουμε το αποτέλεσμα όλες στις ώρες.

Υλικά:

  • 1-2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • Φέτα
  • 1/2 φλιτζ. λάδι
  • Αλάτι
  • Κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • Κόκκινο πιπέρι cayenne
  • Νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε στο τηγάνι μισό φλιτζάνι λάδι  στη συνέχεια κόβουμε σε ροδέλες δύο μεγάλα κρεμμύδια και τις βάζουμε στο τηγάνι μας με μία κούπα νερό.

Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δούμε να μαλακώνουν τα κρεμμύδια μας. Αν δούμε πως θέλει λίγο ακόμη προσθέτουμε κι άλλο νερό.

Από τη στιγμή που τα κρεμμύδια μας έχουν μαλακώσει αρκετά προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη και βάζουμε μια στρώση  ντομάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες, λίγο αλάτι και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή προσθέτουμε φέτα της αρεσκείας μας  κομμένη σε κύβους ή τριμμένη και προσθέτουμε από πάνω κόκκινο γλυκό πιπέρι, και μαύρο και αν μας αρέσουν τα καυτερά, κόκκινο πιπέρι cayenne.

Το αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας μας και το σερβίρουμε σε μία πιατέλα.

Μπορεί να αποτελέσει κύριο πιάτο αλλά και ένα συνοδευτικό!

Είναι επίσης ένας πολύ καλό πιάτο και συνοδευτικό, κρασιού ή ούζου και μπίρας για μια έκτακτη επίσκεψη φίλων.

Ένας άλλος τρόπος σερβιρίσματος είναι να τοποθετήσουμε πάνω σε μπρουσκέτες το μπουγιουρντί  μας (προσπαθούμε να βάζουμε λίγο και από όλα τα υλικά).

Είναι πραγματικά ένα γεύμα  πολύ γρήγορο, με απλά υλικά και πάνω από όλα, καθαρά μεσογειακό, πολύ νόστιμο και υγιεινό!

Καλή επιτυχία!

monciel cooking

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *